300 competitieduels in de Arena

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Vanavond speelt Ajax in de eigen Arena tegen FC Groningen. Dit duel is het 300ste competitieduel in de Amsterdam Arena.

Het begon allemaal op 21 augustus 1996. Ajax speelde thuis tegen NAC Breda. Door een doelpunt van Kiki Musampa bleven de drie punten destijds in Amsterdam. Dit was tevens de eerste overwinning in de Arena. Eerder werd er vriendschappelijk verloren van AC Milan. Ajax kon in 1996 ook de Johan Cruijff schaal niet in Amsterdam houden.

Van de 299 competitieduels werden er 222 gewonnen. 30 keer werd er helaas verloren en 47 keer werden de punten gedeeld. Van VVV Venlo, PEC Zwolle, FC Den Bosch, SC Cambuur en Go Ahead Eagles werd altijd gewonnen. Helaas werden er dus ook dertig competitieduels verloren in de eigen Arena. Het vaakst werd er verloren van PSV. Negen keer.

810 doelpunten wist Ajax te maken in de 299 duels. Willem II is een graag geziene gast. Ajax heeft in de Arena 59 doelpunten gemaakt tegen de Tricolores. Ook Vitesse moest in Amsterdam 50 keer de bal uit het net halen.

231 doelpunten scoorde de tegenpartij in de Arena. Ook hier staat PSV wel bovenaan. 30 doelpunten wisten zij tot nu toe te maken in de Arena.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/300-competitieduels-de-arena/