Goede eerste helft genoeg voor zege J. Ajax

Jong Ajax heeft het zichzelf onnodig lastig gemaakt tegen SC Cambuur, maar gewonnen werd er wel. De beloften maakten namelijk voor rust drie goals, daar waar er tijdens het tweede bedrijf twee treffers geïncasseerd werden: 3-2.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd tegen Cambuur en werkelijk elke kans voor de Amsterdammers resulteerde in een doelpunt. Zo zag Mateo Cassierra de ruimte en krulde hij de bal op zeer fraaie wijze achter de Cambuur-goalie in de kruising: 1-0.

De Amsterdammers bleven aandringen en waren dan ook veelal in de zestien van Cambuur te vinden. Noa Lang kreeg de bal in zijn voeten en speelde zichzelf op fraaie wijze vrij, waarna hij raak mikte: 2-0. Vijf minuten later was teamgenoot Carel Eiting net zo attent, toen hij een afvallende bal in de hoek plaatste: 3-0.

Er leek zodoende geen vuiltje aan de lucht voor Jong Ajax, maar de tweede helft bleek totaal geen makkelijke voor de Amsterdammers. Cambuur-aanvaller Robertha was er tijdens een counter als de kippen bij en versloeg Kostas Lamprou: 3-1. Na die treffer was Ajax het compleet kwijt en kregen de bezoekers de overhand.