PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Het lijkt - ja, lijkt - soms net alsof PEC meer beleving toont.© Björn Martens

Het einde van vorig seizoen was als Ajacied niet iets om trots op te zijn. Daar kon zelfs de vierde schaal op rij niets aan veranderen. Na het eerste potje foebele van 2014/2015 overheerst de twijfel: Ajax gaat toch niet verder op die ingeslagen weg?

Het WK zorgde ervoor dat we de zinnen konden verzetten; even niet denken aan Ajax dat op hangen en wurgen het seizoen eindigde. Het had geen drie weken langer moeten duren, dan was die schaal misschien wel in heel andere handen geëindigd.

Zeg maar precies wat er zondag in de Amsterdam Arena gebeurde, dat idee. Bij de eerste echte wedstrijd van Ajax in het nieuwe seizoen hoop je verrast te worden. Door spelers die hun belofte inlossen, of een jong talent dat schijt heeft aan alles en mooie acties maakt. Een paar doelpuntjes hier en daar.

Niets van dat alles. De strijd met PEC Zwolle om de Johan Cruijffschaal – en dan met name het veldspel, met 1-0 verliezen kan gebeuren – zorgen ervoor dat alle goede moed is verdwenen. In ieder geval voor even, want in het foebele kan volgende week alles weer anders zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15951

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: ArenA, Doelpunt
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff