Moisander: ”Punten meenemen en snel vergeten”

Ondanks het matige spel van Ajax wist het tegen Cambuur Leeuwarden toch een overwinning uit het vuur te slepen. Davy Klaassen schoot de Amsterdammers in blessuretijd naar een 1-2 overwinning. Ook aanvoerder Niklas Moisander zag vandaag dat het moeilijk ging.

”We hebben vandaag wel geluk gehad. Cambuur heeft het ons vandaag zeer moeilijk gemaakt. Als je dan in de laatste minuut met een overwinning wegloopt moet je blij zijn”, zegt de Fin tegenover Fox Sports.

Ook het behaalde niveau van de recordkampioen was volgens hem niet bepaald om over naar huis te schrijven. ”Zeker het begin van de wedstrijd was heel slecht. De tweede helft van de eerste helft was wel heel goed. Toen speelden wij ons positiespel. Maar de tweede helft hebben zij heel opportunistisch gespeeld en hadden wij ook moeite met ons positiespel.”

Of de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen AC Milan nog een rol speelde weet Moisander niet. ”Dat weet je nooit. Volgens mij niet. We waren gewoon fit voor deze wedstrijd, maar je weet dat zo’n wedstrijd moeilijk is, zeker om half 1. Dit moeten we gewoon snel vergeten en de punten meenemen.”