Ajax haalt Anderlecht-talent Ethan Butera

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax heeft Ethan Butera overgenomen van Anderlecht, zo meldt de club via Ajax.nl. De zeventienjarige verdediger kost naar verluidt anderhalf miljoen euro, zo meldt Voetbal International. Butera tekent een contract tot medio 2026.

Volgens Belgische media stond Butera ook in de belangstelling van de Italiaanse clubs Atalanta en Juventus. De keuze valt echter op Ajax, dat zodoende opnieuw een groot talent wegplukt bij Anderlecht. Eerder deze zomer koos aanvallende middenvelder Rayane Bounida al voor de overstap van Brussel naar Amsterdam. Anderlecht wilde zijn tot medio 2024 doorlopende contract openbreken, maar Ajax bleek aantrekkelijker.

“Het is voor elk kind een droom om naar Ajax te komen”, aldus Butera in een eerste reactie op het clubkanaal van Ajax. “Voor mijn ontwikkeling is het nu het perfecte moment om hierheen te komen.” Hij zal aansluiten bij Jong Ajax, waar hij wordt herenigd met zijn oude vriend Bounida. “Vroeger waren we zo ongeveer beste vrienden. Ryan is heel trots dat ik nu ook bij zijn club heb getekend.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/01/ajax-haalt-anderlecht-talent-ethan-butera/