Tien man Jong Ajax langs Jong Twente

Samenvatting:Jong FC Twente trok zich in de eerste helft terug en speelde defensief, maar kwam er ook aanvallend een paar keer gevaarlijk uit. Het was echter Jong Ajax dat in de 40ste minuut op voorsprong kwam, toen spits Vincent Vermeij via een lage schuiver binnenwerkte.Kort na de rust kreeg Joeri de Kamps als aanvoerder van Jong Ajax zijn tweede gele kaart. Met tien man leek de thuisploeg voor een hels karwei te staan, maar Boban Lazic zette zijn team in de 66ste minuut juist op 2-0. In de hectische slotfase maakte Cas Peters nog de 2-1 en werd Nicky Kuiper nog van het veld gestuurd. De drie punten bleven echter in Amsterdam.Opstelling Jong Ajax: Vd Hart; Martina, Gravenberch, Sporkslede, Kuipers; Bazoer, El Hasnaoui, De Kamps; De Sa, Vermeij, Lazic.Opstelling Jong FC Twente: Bednarek; Bouma, Bijen, Röseler, Kuiper; Mannes, Yahaya, Leugers; Born, Zschusschen en Peters.Doelpunten:40' Vermeij66' Lazic86' PetersBijzonderheden:51' Rode kaart De Kamps (2x geel)