Jong Ajax te sterk voor titelfavoriet Sparta

Jong Ajax is er eindelijk weer eens in geslaagd te winnen in de Jupiler League. Met onder andere Lerin Duarte en Danny Hoesen in de basis wonnen de Amsterdammers in eigen huis met 2-1 van Sparta. De overwinning is zeer welkom, aangezien de afgelopen zeven wedstrijden verloren gingen.

De wedstrijden van Jong Ajax beginnen zo langzamerhand een beetje voorspelbaar te worden. Al vier keer eerder dit seizoen openden de jeugdige Amsterdammers de score in de Jupiler League, om vervolgens toch met een nederlaag af te druipen. Begrijpelijk dus dat er op de Toekomst geen groot feest was toen Vincent Vermeij na twintig minuten voetballen wist te scoren. Een vrije trap van Lesly de Sa die dramatisch slecht werd verwerkt door Sparta-doelman Sinouh ging aan het doelpunt vooraf. Een dikke vijf minuten later gebeurde wat viel te verwachten: door slordig verdedigingswerk van Ajax kon Bilate voor de gelijkmaker tekenen.