Moisander: “Volledige focus is nu op Ajax”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer heeft hem net aangewezen als nieuwe aanvoerder, maar het is niet onwaarschijnlijk dat de centrale verdediger Ajax gaat verlaten. “De kans is gewoon aanwezig dat Niklas vertrekt. Ik denk ook wel dat hij klaar is voor een volgende stap”, zegt De Boer tegen Voetbal International. De trainer heeft Moisander echter niet voor niets tot aanvoerder benoemd, hij vindt dan ook dat de Fin de club niet zomaar moet verlaten: “Hij zal wel secuur moeten kijken of de speelstijl van de nieuwe club bij hem past. Hij is een voetballende verdediger, dan kan je al veel clubs wegstrepen.”

Met een contract dat medio 2015 afloopt, geeft Moisander ook direct toe dat een vertrek waarschijnlijk is: “Als er wat komt, dan zal het pas tegen het einde van de transferperiode zijn. En dan kan ik zomaar weg zijn, want zo werken die dingen nu eenmaal.” Maar voorlopig ligt zijn focus alleen bij Ajax, zoals het een echte aanvoerder betaamt: “Ik ben nu totaal niet met een vertrek bezig, als aanvoerder moet ik het goede voorbeeld geven. Ajax telt en daar is mijn volledige focus op gericht.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/moisander-volledige-focus-is-nu-op-ajax/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=moisander-volledige-focus-is-nu-op-ajax