Geen winst voor Ajax A1 door laat eigen doelpunt

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag onnodig punten verspeeld tegen de leeftijdsgenoten van Willem II/RKC A1. Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers, die op dat moment al op een 0-2 voorsprong stonden. Twee late tegentreffers, waarvan één eigen doelpunt, zorgden echter voor een ommekeer.

Djavan Anderson schoot Ajax A1 in de 19e minuut naar 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Queensy Menig de voorsprong met een rake kopbal. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd de voorsprong nog uit handen gegeven. Vanuit een hoekschop bracht Ingo van Weert Willem II/RKC A1  dichterbij Ajax A1. Kort daarna beleefde Bas Kuipers een ongelukkig moment. De verdediger verschalkte zijn eigen doelman, waardoor de eindstand van 2-2 werd bereikt.

Scoreverloop:’19, Djavan Anderson (0-1)’40 Queensy Menig (0-2)’83, Ingo van Weert (1-2)’87, Bas Kuipers, E.D (2-2)