Hersenschudding Clement: 'Ziet er niet goed uit'

Jong Ajax-trainer Marcel Keizer heeft na afloop van de nederlaag tegen VVV Venlo meer uitleg gegeven over zijn twee spelers, die geblesseerd het veld af moesten. Pelle Clement en Damil Dankerlui maakten de negentig minuten namelijk niet vol en zagen vanaf de kant hoe men met 0-4 onderuit ging.

'Clement heeft waarschijnlijk een hersenschudding', vertelt Keizer aan FOX Sports. 'Ook dat kan jonge spelers overkomen. Hij ging het duel aan en liep tegen een tegenstander aan. Het ziet er niet zo goed uit.' Ook Dankerlui moest vroegtijdig naar de kant. 'Hij had last van zijn maag en moest daarom in de tweede helft gewisseld worden, zodat ze hem konden verzorgen.'

Ondanks de grote nederlaag en blessures heeft de coach toch nog positieve punten te melden over het duel met VVV. 'Hier word je een grote jongen van. Halverwege met 3-0 achterstaan en dan na rust toch telkens om de bal vragen. Toch het lef hebben om te spelen en je niet naar de slachtbank laten leiden. Dat vroeg ik in de rust van ze en dat hebben ze gedaan.'