Denen niet naar WK

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Denemarken heeft  op een vrij schlemielige wijze naast WK ticket gegrepen. De Denen werden weliswaar tweede van hun groep maar bleken uiteindelijk de ‘slechtste’ nummer 2 van de Europese zone. Daardoor heeft het land geen recht op een barragewedstrijd.

Viktor Fischer, Christian Eriksen, Lucas Andersen, Lasse Schone en Nicolai Boilesen zullen we dus niet terugzien op het WK. Kolbeinn Sigthorsson maakt nog wel kans op het eindtoernooi. Ijsland eindigde vanavond als tweede met 1 punt meer dan de Denen, en mag daardoor wel de barrages in. Doordat Ijsland niet geplaatst is wacht een pittige confrontatie met bijvoorbeeld Frankijk, Zweden of Portugal.

De Denen zullen ongetwijfeld nog eens terugdenken aan de thuiswedstrijd tegen Armenië. Verwacht werd dat de Denen dat relatief eenvoudig zouden winnen maar uiteindelijk zorgde Aras Ozbiliz toen voor een verrassende 0-4 score. Armenië bewees vanavond overigens opnieuw haar status als taaie ploeg, buitenshuis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Italië.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/denen-niet-naar-wk/