Jong Ajax wint ook tweede oefenduel

Voor de rust trad Jong Ajax aan in de sterkste formatie en Pro Duta, op voorbereidingstournee in Europa, werd flink onder druk gezet. De Kamps, vormgever Bazoer en vooral spits Hendriks kwamen steeds net tekort of zagen hun inzetten gekeerd worden. Pro Duta werd eenmaal gevaarlijk met een vrije trap op de lat. De rust leek te worden bereikt met een 0-0 tussenstand, maar De Kamps schoot loeihard in de kruising en bracht daarmee een verdiende voorsprong naar de thee.Na rust werd er veel gewisseld en dat kwam het spel niet ten goede. Jong Ajax zag er ietwat vermoeid uit, iets wat logisch is met twee wedstrijden binnen 48 uur. De bezoekers konden simpelweg niet beter en dus werd het een foutenfestijn met af en toe een opleving van dribbelaar El Hasnaoui. Invaller Vermeij was nog het dichtst bij een iets ruimere zege, maar de minieme voorsprong bleef tot het einde staan.Maandag speelt Jong Ajax weer om het echte resultaat tegen FC Emmen. Op de vernieuwde Toekomst moeten de manschappen van Alfons Groenendijk zien te winnen om zich te revancheren voor de laatste twee nederlagen tegen FC Oss en MVV. De coach was over de generale repetitie in ieder geval niet tevreden.