Vertonghen: “Voor de spelers is onrust prettig”

Bron: ajax1.nl

Jan Vertonghen vindt de bestuurlijke problemen bij Ajax niet zo heel erg, zolang de prestaties van de Amsterdammers matig blijven tenminste. Doordat de focus vooral buiten het veld ligt, vergeten veel mensen dat er ook op het veld niet al te goed gaat. “Des te meer tijd heeft het elftal voor een ommekeer”, vertelt de Belgische verdediger tegenover Voetbal International.

“Alle onrust binnen de clubleiding heeft geen enkel effect op de spelersgroep. Mensen trekken die conclusie veel te makkelijk. Geloof me maar als ik zeg dat daar totaal geen sprake van is. Je denkt toch niet dat een aanvaller een kans mist of een verdediger een fout maakt omdat er onzekerheid is over de nieuwe clubleiding? Het komt wel eens ter sprake, maar dan gaan we weer terug tot de orde van de dag.”

Dat wil niet zeggen dat de aanvoerder wil dat de rust zo snel mogelijk terug is. Toch wil hij er iets positiefs uit halen: “We hebben in relatieve rust kunnen werken aan een ommekeer. En dat is wat Ajax juist nu nodig heeft: goede resultaten”, besluit de Belg.

Foto: afdb.nl ~ Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-voor-de-spelers-onrust-prettig/

Gegevens

Spelers: Jan Vertonghen
Onderwerpen: Aanvaller, Bestuur
Clubs: AFC Ajax