Jong Ajax op dreef in oefenwedstrijd (15-0)

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax was dinsdagavond op dreef. De beloften van Ajax wonnen een oefenduel tegen eersteklasser RKSV Nemelaer met 15-0. De Amsterdammers stonden bij rust al met 5-0 voor.

“Het was echt een avond dat alles erin vloog”, aldus coach Alfons Groenendijk. De score werd in de 11e minuut al geopend door Vincent Vermeij. Groenendijk was tevreden over het vertoonde spel. “Ik heb de jongens ook een compliment gemaakt over het feit dat ze echt tot de laatste minuut druk bleven zetten. Dat was ook de opdracht.” De coach vond dat het spel afgelopen vrijdag tegen MVV (1-0 verlies) nog veel te traag was, maar was nu dus tevreden. “RKSV is natuurlijk geen club uit de Jupiler League, maar 15-0 is wel een uitslag die staat”, weet Groenendijk.

De oefenmeester, die veel mooie goals voorbij zag komen, genoot van de avond. “Zo’n wedstrijd is ook goed voor het vertrouwen in de ploeg. Het liep echt goed, de spelers gunden het elkaar ook.”

Donderdagavond staat er weer een oefenwedstrijd op het programma. Dan nemen de beloften het op tegen het Indonesische Pro Duta. De eerstvolgende Jupiler League-wedstijd is op maandag 26 augustus, thuis tegen FC Emmen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jong-ajax-op-dreef-in-oefenwedstrijd-15-0/