Analyse: Zo speelt stugge Ajax-opponent Getafe

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax treft donderdagavond Getafe in de zestiende finale van de Europa League. In het intieme en karakteristieke Coliseum Alfonso Pérez, dat plaats biedt aan ruim zeventienduizend toeschouwers, neemt Ajax het op tegen dé vechtmachine uit het hedendaagse Spaanse voetbal. Een analyse van een zeer taaie Europa League-opponent.

Voorgeschiedenis

Voordat we Getafe tactisch doorgronden, is het goed om een stukje voorgeschiedenis van de huidige nummer drie van La Liga te beschrijven. Getafe is een relatief jonge voetbalclub en wordt opgericht op 8 juli 1983. Na jaren in de kelder van het Spaanse profvoetbal, promoveert de club in 2004 naar het hoogste voetbalniveau van Spanje. Vanaf het seizoen 2004/2005 eindigt Getafe ieder jaar grofweg in de middenmoot in La Liga. Vanaf 2013 worden de prestaties echter minder. Getafe vecht vanaf dan drie seizoenen op rij tegen degradatie, waarna het dit gevecht in 2016 verliest. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129248/analyse-zo-speelt-stugge-ajax-opponent-getafe