Mickey van der Hart

Cillessen niet bezig met eerste keeperspositie

De eerste wedstrijd van het seizoen zit erop. In het doel maakten Jasper Cillessen en Mickey van der Hart speelminuten. Het blijft echter speculeren als het gaat om de eerstgenoemde doelman. Het is nog onduidelijk wat de toekomst gaat brengen voor Jasper Cillessen. Nog steeds is hij verwikkeld in een concurrentiestrijd met Kenneth Vermeer. Cillessen wil echter niet meer reageren op de strijd.

Ajax wint eerste oefenduel eenvoudig (1-4)

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De Amsterdammers wonnen met 1-4 tegen SDC Putten. Ajax ging vanaf het eerste fluitsignaal direct op zoek naar doelpunten. In de tweede minuut kon Tobias Sana bijna scoren, na goed werk van Thulani Serero. Het eerste kwartier is niet heel spectaculair. Sana is ongelukkig in de afronding en weet opnieuw niet te scoren.

Ajax wint magertjes in Putten

GEEN DUBBELE CIJFERS - Ajax heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van het seizoen met 1-4 gewonnen van hoofdklasser SDC Putten. Ajax speelde beide helften met een compleet ander elftal. Voor rust waren het Dejan Meleg, Davy Klaassen en Nicolai Boilesen die scoorden namens de Amsterdammers. Het enige doelpunt in een saaie tweede helft werd gescoord door Jody Lukoki.Onder een strakblauwe hemel begon Ajax aan zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen SDC Putten. Terwijl de internationals nog van hun rust genoten, begonnen de jonge spelers fel aan het duel tegen de hoofdklasser.

Van der Hart: “Veel te danken aan Fred Grim”

Sinds dit seizoen is Mickey van der Hart derde doelman van Ajax. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet, maar voor de pas negentienjarige sluitpost staat er een grote toekomst te wachten. Zijn snelle ontwikkeling heeft hij vooral te danken aan Fred Grim, oud-trainer van de A1 van Ajax. Dat zegt hij in De Sportkrant van Sport Amstelveen. De huidig trainer van Almere City verkoos hem namelijk, na jaren van rouleren, hém als eerste keeper boven Peter Leeuwenburgh.

Damon Mirani wint jaarlijkse talentprijs

Een jaarlijks terugkerend stukje spektakel bij Ajax. Weinig confetti, maar veel toekomst. En daar draait het allemaal om in de Amsterdamse jeugdopleiding. De lichting achter het eerste moet het straks ‘maar even’ laten zien. Damon Mirani stond vandaag in de schijnwerpers. Hij werd verkozen tot Talent van het Jaar op de Toekomst. Dit meldt Ajax via de officiële site.

Gerucht: Ajax geïnteresseerd in Remko Pasveer

Ajax gaat mogelijk de transfermarkt op voor Heracles Almelo-doelman Remko Pasveer. Dit meldt Fardau Wagenaar, journaliste voor de TC Tubantia. Ajax heeft met Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en Mickey van der Hart een aantal keepers voor het eerste elftal, dus mogelijk houdt Ajax rekening met een vertrek van een doelman.

Medische keuring voor keeper Stan Bijl bij NEC

Jeugdkeeper Stan Bijl van Ajax vertrekt mogelijk naar NEC. Dat meldt de doelman zelf tegenover AjaxShowtime. Aankomende week gaat de achttienjarige voor een medische keuring richting Nijmegen. Bijl is momenteel eerste keeper van de A2 en maakte vorig seizoen indruk met de B1 bij de AEGON Future Cup. Mede dankzij zijn reddingen won zijn team het jeugdtoernooi.