open dag

Nieuw uitshirt pas bekend bij Open Dag

www.ajaxtotaal.nl

Ajax Life meldt dat Ajax niet in het nieuwe uitshirt zal spelen tegen Heracles Almelo. Het was traditie om in de laatste uitwedstrijd van het seizoen in het uitshirt te spelen waarmee de Ajacieden het komende seizoen in gehuld zouden worden.

Ajax heeft in overleg met Adidas besloten om de onthulling uit te stellen tot de Open Dag (ergens in juli). Het is onduidelijk waarom. Vanwege het oude logo?  Vanwege de nieuwe shirtsponsor? Misschien staat het in de komende editie van Ajax Life.

Nieuw uitshirt wordt pas op Open Dag onthuld

ajax1.nl

Volgens de traditie onthult Ajax jaarlijks het nieuwe uitshirt in de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Het shirt zou dus op 27 april in de wedstrijd tegen Heracles onthuld worden. Ajax Life laat vandaag echter weten dat het nieuwe shirt pas op de Open Dag gepresenteerd zal worden. Dit alles is gedaan in overleg met Adidas, maar de exacte reden is nog niet duidelijk.

Nieuw uitshirt pas bij Open Dag gepresenteerd

www.ajaxlife.nl

Tegen PEC speelt Ajax dus 'gewoon' in het roze.© Adidas

Het is zo langzamerhand traditie: in de laatste uitwedstrijd van het seizoen of in de bekerfinale speelt Ajax in het nieuwe uitshirt. Leuk voor de supporters die benieuwd zijn naar het nieuwe shirt, goed voor de verkoopcijfers.

Het tricot voor volgend seizoen wordt pas in de voorbereiding gepresenteerd, waarschijnlijk tijdens de Open Dag in juli. Dit alles in overleg met kledingsponsor Adidas, zo laat een woordvoerder van Ajax weten in de papieren editie van Ajax Life.

Echt waar, ouwe!

www.afca.nl

Eind jaren ’80 ging ik als jongetje naar een open dag in De Meer. Ik kreeg daar, samen met wat andere snotneuzen, een rondleiding. We bewonderden de prijzenkast, kleedkamers, mochten het veld op en kregen tot slot een toespraakje van een mij onbekend bestuurslid. De beste man draaide een standaardverhaaltje af, tot ie aan het eind daarvan op geheimzinnige toon ons een nieuwtje toevertrouwde: ‘Gisteren heb ik Joop van Basten gesproken, en het is echt waar: Marco van Basten speelt volgend seizoen weer bij Ajax.

Sigthórsson: “Doelpunten komen vanzelf”

ajax1.nl

“Ik voel me fit en scherp”, laat Kolbeinn Sigthórsson weten op de website van Ajax. Woorden uit de mond van een IJslandse spits die veelvuldig de ziekenboeg van de Amsterdammers heeft bewonderd. Zaterdagavond neemt hij het met Ajax op tegen AZ in een strijd om de Johan Cruijff Schaal. AZ is de club waar Sigthórsson zijn Nederlandse avontuur begon, nadat de Alkmaarders hem oppikten in IJsland van de club HK Kópavogur. Sindsdien speelde hij ruim vijftig duels in de Eredivisie, maar na deze zomer worden dat er veel meer volgens de aanvaller zelf.

Pages

Subscribe to open dag