Jong Ajax gemakkelijk langs Telstar

Samenvatting:Onder toeziend oog van Sjaak Swart begon Jong Ajax aan zijn eerste wedstrijd in de Jupiler League ooit. Al in de derde minuut kwam Telstar na een scherpe counter voor de goal van Cillessen , maar Van Michem schoot naast. Behalve het speldenprikje van De witte leeuwen kwam Ajax niet in de problemen. De Amsterdammers hadden veruit het meeste balbezit maar hadden voorlopig geen antwoord op het compact spelende Telstar.De wedstrijd modderde wat voort en vandaar dat de supporters zich vermaakten door luidkeels ‘pizza!’ te scanderen wanneer de wat forse Telstar-doelman Varkevisser een uittrap nam. Vlak voor rust werd de score eindelijk geopend nadat Ajax een prima uitgespeelde kans benutte: De Telstar-goalie kreeg de inzet van Hoesen niet onder controle waarna Andersen een mooie kapbeweging inzette en koelbloedig de bal tegen de touwen schoot, 1-0.Na de rust werd de wedstrijd vrijwel meteen aantrekkelijker. Al in de 47ste omspeelde De Sa de Telstar-verdediging en gaf hij perfect af op Andersen die niet faalde, 2-0.