Passmaps: Voetbalde Ajax goed of was het vooral effectief?

Bron: www.ajaxlife.nl

Donny zorgde voor het hoogtepunt, maar we willen graag meer! © Pro Shots

Met 2-5 winnen is in principe altijd goed. Maar wie als Ajacied naar Sparta-uit zat te kijken, kan toch echt niet de hele middag vrolijk zijn geweest. Erik ten Hag was vol lof over zijn ploeg, maar wij pakken de statistieken erbij: was Ajax goed of effectief?

Door Kevin Van Nunen

Ten Hag kondigde aan dat de Ajacieden met de juiste houding het veld van Het Kasteel moesten betreden, omdat Sparta-uit wel eens iets zou kunnen weghebben van Vitesse-uit. Dat bleek ook, want de kasteelheren klapten er vol op en schuwden de duels niet.

Om eerlijk te zijn werden we in de eerste helft niet heel vrolijk van het spel van Ajax. Na de openingstreffer was er zelfs ‘voetballen, voetballen, voetballen’ te horen vanuit het uitvak, maar dit smoorde al snel omdat Ajax de gelijkmaker wist te produceren.

Eigenlijk had Ajax wel al voor rust op voorsprong moeten komen, maar er werd ten onrechte buitenspel gegeven. Gelukkig werd er in de tweede helft een stukkie beter gevoetbald. Lag het aan windje mee, stortte Sparta in elkaar of haalde Ajax een acceptabel niveau?

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23710