Ajax wint met ruime cijfers van Sparta: 2-5 (Incl foto’s)

Ajax heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Sparta en won de wedstrijd op Het Kasteel uiteindelijk met 2-5. De ploeg van trainer Advocaat wist nog wel op voorsprong te komen maar daarna was het de beurt aan Ajax, dat op de verjaardag van de club de drie punten veilig stelde.

Ajax kwam na een half uur spelen op achterstand en dat was vooral te wijten aan slecht verdedigen van de kant van Wöber, die de opkomende Kramer volledig uit het oog verloor. Kramer, die in het verloop van de wedstrijd zijn ware aard weer liet zien, kon de bal achter Onana koppen. Lang genieten van de voorsprong kon Sparta niet want een minuut later was het Huntelaar die de 1-1 binnen tikte uit een voorzet van Neres. Vlak voor rust leek Ajax de 1-2 te maken maar scheidsrechter Dennis Higler keurde op advies van zijn grensrechter een doelpunt van Max Wöber af omdat hij buitenspel zou hebben gestaan.Uit de beelden van Fox Sports bleek echter dat dit niet zo was.