Stuivertje wisselen in Jupiler League-top door winst Jong Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Hattrickheld Sierhuis. © Pro Shots

De afgelopen maanden wisselen Jong Ajax en NEC elkaar af als koploper in de Jupiler League. Zo ook vrijdagavond. Waar NEC gelijkspeelde bij Cambuur Leeuwarden, wonnen de Amsterdammers knap op De Vijverberg.

Kaj Sierhuis was de grote man in Doetinchem. De spits, die bij afwezigheid van Mateo Cassierra meer kansen krijgt in de ploeg van Michael Reiziger, scoorde al in de derde minuut. De keeper van de Superboeren greep mis bij een voorzet vanaf links, waarna Sierhuis kon afdrukken. Jong Ajax domineerde volledig, maar zag De Graafschap tegen de verhoudingen in langszij komen. Op het middenveld werd de bal verloren. Geen ramp, ware het niet dat Ajax-doelman Norbert Alblas ver voor het doel stond. De ongelukkig gekozen positie werd opgemerkt en afgestraft door Daryl van Mieghem.

Nog voor rust leek Leon Bergsma de thuisploeg verder in het zadel te helpen. Zijn te korte terugspeelbal werd echter niet afgestraft. Het paste overigens prima in het nerveuze optreden van Jong Ajax na de gelijkmaker.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23692