Jong Ajax boekt ruime zege op FC Eindhoven

Jong Ajax heeft maandagavond een ruime 4-0 overwinning weten te boeken op FC Eindhoven. Doelpunten werden gemaakt door Dennis Johnsen, Noussair Mazraoui en tweemaal Dani de Wit.

Ajax begon erg sterk aan de wedstrijd, wat resulteerde in een aantal kansen voor de ploeg van Michael Reiziger. Mateo Cassierra schoot echter net naast en Mazraoui kopte de bal net over het doel van de Eindhovenaren. Lang duurde het dan ook niet voordat Jong Ajax via Johnsen op een 1-0 voorsprong kwam na een sublieme assist van Mazraoui. Niet lang daarna was het diezelfde Mazraoui die met een hard en laag schot de voorsprong verdubbelde. Zo gingen de beloften met een 2-0 voorsprong rusten.

Na de thee ging Jong Ajax verder waar het mee bezig was, wat zorgde voor een grote mogelijkheid voor wederom Cassierra. In de vierenzestigste minuut was het dan toch weer raak. Op aangeven van Carel Eiting wist De Wit met het hoofd de derde treffer te produceren. Vijf minuten later viel ook het vierde doelpunt via diezelfde De Wit, waardoor er na negentig minuten een 4-0 eindstand op het scorebord was te aanschouwen.