Jong Ajax verliest koppositie na nederlaag

Jong Ajax is vrijdagavond tegen een even verrassende als teleurstellende 0-2 nederlaag aangelopen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. NEC won wel van FC Volendam en zo pakten de Nijmegenaren de koppositie in de Jupiler League.

FT | Jong Ajax - Go Ahead Eagles (0-2)De wedstrijd begon weinig enerverend van beide kanten, waarin Nick Viergever zijn rentree maakte na blessureleed. Het duurde dan ook vijftien minuten voordat het eerste gevaar genoteerd kon worden. Viergever zette de aanval op en stuurde Terry Lartey-Sanniez weg, hij gaf voor en spits Kaj Sierhuis kopte de bal uiteindelijk nog vrij ruim over. Hierna volgde er ook aan de andere kant via Go Ahead Eagles wat gevaar, maar daarmee was alles gezegd.

Wat nog volgde in de eerste helft was dé kans voor de beloftenploeg van Michael Reiziger om op voorsprong te komen.  Dennis Johnsen brak door op links en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Strafschop. Waar Zian Flemming een week geleden nog twee penalty’s binnenschoot, knalde de middenvelder hem ditmaal op de keeper van de opponent. Zo werd er niet gescoord er gingen beide ploegen rusten met de brilstand.