Strafschoppen van Flemming houden Jong Ajax aan kop

Bron: www.ajaxlife.nl

Een strafschop gedecideerd binnen schieten. Flemming doet het. © Pro Shots

Het zag er lang niet naar uit, maar Jong Ajax heeft een overwinning in Almere uit het vuur gesleept. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg zelfs op achterstand. Twee penalty’s van Zian Flemming zorgden uiteindelijk voor een andere verdeling van de punten.

Erik ten Hag plukt maar wat graag de vruchten van het werk van Michael Reiziger. Leuk voor de spelers in kwestie, maar feit is wel dat Reiziger belangrijke spelers moet missen in de titelrace. Zo trad Jong Ajax vrijdag aan zonder Mateo Cassierra, Carel Eiting en Noussair Mazraoui.

Met de blamage bij Jong FC Utrecht nog vers in het geheugen begon Ajax in een sfeervol Yanmar Stadion. Van innerlijke revanchegevoelens leek echter geen sprake. De Amsterdammers lieten zich afbluffen door de thuisploeg en kwamen weinig gevaarlijk voor de dag. De kopbal van Kaj Sierhuis op de paal vormde een uitzondering.

Maar de uitzondering was wel een moment om aan vast te houden. De maandag door Reiziger bekritiseerde Dennis Johnsen had zijn ploeg onterecht op voorsprong kunnen zetten, maar faalde jammerlijk.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23590