Strafschoppen Flemming bezorgen JA winst

Jong Ajax heeft vrijdagavond goede zaken gedaan op bezoek bij Almere City. Even leek de wedstrijd uit te lopen op puntenverlies voor de beloften, maar door twee strafschoppen werd de overwinning alsnog binnengesleept.

Aan het begin van de wedstrijd was het Almere City dat het gevaar wist te stichten. Er volgden twee mogelijkheden voor de thuisploeg, maar die kansjes werden niet benut. Hierna nam Jong Ajax het wat over en kreeg het controle. Hieruit kwam een goede kans voort voor Kaj Sierhuis, maar hij stuitte van dichtbij op de keeper van Almere. Even later werd de ploeg van Michael Reiziger weer gevaarlijk na een lange aanval, maar Dennis Johnsen schoot uiteindelijk naast. Op die manier hielden beide ploegen elkaar in balans en stond het 0-0 bij rust.

Na rust was het Ajax dat vrij snel tweemaal gevaarlijk werd. Eerst kreeg Sierhuis weer een kansje, maar hij volleerde de bal over. Even daarna brak Luis Orejuela door en kreeg daarmee een dikke kans, maar hij werkte de bal wild over. Hierna gebeurde er even niets, maar daarna was het raak aan de andere kant. Na een afgevallen corner schoot Silvester van der Water raak voor de thuisploeg.