Koploper Jong Ajax slaat gaatje in Jupiler League

Het is geen carnaval meer, maar Oss treedt aan als RKC. © Pro Shots

Het perspectief voor Jong Ajax op het kampioenschap in de Jupiler League is maandag weer een stukkie groter geworden. De manschappen van Michael Reiziger waren met 2-0 te sterk voor FC Oss en slaan een gaatje van drie punten met hun naaste belager.

De belangen waren duidelijk op De Toekomst. Zorg dat je wint en de stand op Teletekst ziet er heel erg leuk uit. Dat belang leek eventjes te verlammen, want er ontspon zich een rommelige wedstrijd waarin weinig gevaar voor beide doelen viel waar te nemen.

In het laatste kwartier voor rust kwam er meer lijn in het spel en prompt was het raak. Mitchel Bakker had een goede voorzet in huis die door Dani de Wit werd gepromoveerd tot doelpunt. De Wit heerste in de lucht en kwam zo hoog dat zijn knik de doelman kansloos liet.

Al met al was Jong Ajax ook in de tweede helft de bovenliggende partij, zonder heel erg groots te voetballen. Af en toe was het schrikken omdat Oss zich op de helft van de talenten meldde, maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks en anders lag Kostas Lamprou wel in de weg.