Eiting voelt zich na invalbeurt echt onderdeel van Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Het visitekaartje van Eiting gaan we zeker nog nader bestuderen. © Pro Shots

We gaan het toch echt even over Carel Eiting hebben, jongens en meisjes. Zijn debuut sneeuwt misschien een beetje onder wegens vermeende elleboogstoten, maar wat viel Eiting goed in! Hij blies een partijtje mee alsof hij al veel vaker meedoet.

De invalbeurt tegen PEC Zwolle (0-1) was in feite Eitings eerste echte optreden in het Ajaxshirt, want zijn officiële debuut besloeg slechts de blessuretijd. De middenvelder kwam in de ploeg voor de niet fitte Lasse Schöne en met hem liep het net zo soepel.

Eiting koppelt kalmte aan inzicht en geeft op basis van dat scherpe oog heerlijk strakke ballen. Met iets meer geluk werd een steekbal zelfs gepromoveerd tot een Ziyech-achtige assist, maar helaas verslikte Justin Kluivert zich in de bal. En Donny van de Beek trof de paal.

Net als Van de Beek en Kluivert kreeg Eiting zijn eerste echte kans op het kunstgras van PEC en deed hij het hartstikke leuk. De twintigjarige zag de laatste tijd veel talenten van zijn generatie kansen krijgen en benutten, terwijl hij zelf geduldig moest zijn.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23518