Ajax brengt spanning kampioenschap terug na zege op PEC

De directe concurrent voor de titelstrijd liet gisteren in eigen huis punten liggen. PSV bleef steken op een 2-2 gelijkspel tegen Heerenveen. Voor Ajax een uitgelezen kans om het gat met de Eindhovenaren te verkleinen tot 5 punten, maar dan moest het eerst afrekenen met PEC Zwolle.

1e helft

De 1e helft werd in een behoorlijk tempo afgerond. Er waren kansen over en weer, maar Ajax kreeg toch de grootste en meeste kansen. Jammer genoeg lukte het, zoals vaker dit seizoen, niet om de kansen om te zetten in doelpunten. Daardoor bleef PEC, misschien wel de verrassing van het seizoen, lang in de race.

Huntelaar

De openingstreffer kwam na rust van de voet van Huntelaar. Daarmee maakt de spits zijn 10e van het seizoen en mag hij zichzelf de clubtopscorer noemen. De goal viel zo’n 10 minuten na rust na een fraaie aanval over meerdere schijven. De bal kwal uiteindelijk in de voeten van ‘The Hunter’ terecht die de bal tussen de benen schoot van oud-Ajaxdoelman Diederik Boer. Neres mag als aangever ook niet ontbreken, met alweer zijn 12e assist van het seizoen.