Drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ziyech miste thuis nog een strafschop tegen PEC. © Pro Shots

John van ’t Schip levert uitstekend werk als trainer van PEC Zwolle, de ploeg laat vlot voetbal zien en staat op een knappe vijfde plek. Van ’t Schip was als speler en (jeugd)trainer actief bij Ajax en weet derhalve waar de Ajax-filosofie te kort schiet. Om langs de voormalig rechtsbuiten te cruisen, hier drie dingen die je moet weten over PEC Zwolle – Ajax.

Ajax sterk, PEC zwak tegen top vijf Volgens een historisch citaat van toenmalig Ajax-trainer Aad de Mos word je geen kampioen in topwedstrijden maar “… tegen Haarlem, Groningen, Den Bosch.” Nu spelen twee van de drie genoemde clubs inmiddels geen eredivisie meer, maar het idee blijft staan.

Toch mag de selectie van Ajax trots zijn op de geboekte prestaties tegen topploegen. Het won dit seizoen alle wedstrijden van clubs die momenteel in de topvijf staan. (Maar inderdaad Aad, Ajax staat niet bovenaan).

PEC daarentegen, gaat vol voor de Aad de Mos-methode en won dit seizoen nog geen enkele keer van een top vijf-ploeg. Twee keer werd gelijkgespeeld; drie keer verloren.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23507