De Wit luistert contract op met hattrick

Jong Ajax heeft vrijdagavond een comfortabele 2-4 zege geboekt bij RKC Waalwijk. Dani de Wit was de grote man met een hattrick. Ajax '2' staat nu tweede in de Jupiler League.

De beloften begonnen fier aan het duel in Waalwijk. De equipe van Michael Reiziger trad aan zonder Carel Eiting, Deyovaisio Zeefuik en Mateo Cassierra, maar mét Luis Manuel Orejuela, die ogenschijnlijk geen toekomst meer heeft in Amsterdam. Na tien minuten keek RKC al tegen een 0-2 achterstand aan. De Wit kopte op de doellijn zijn eerste goal van de wedstrijd tegen de touwen, niet veel later knikte Kaj Sierhuis fraai een afgemeten voorzet van Mitchel Bakker in het net.

Jong Ajax zat op rozen, maar RKC kwam gauw terug in de wedstrijd. Dylan Seys was de doelpuntenmaker na matig verdedigen aan Ajax-kant. 1-2 bleek ook de ruststand. Het tweede bedrijf kwam minder spectaculair op gang. Na een uur zorgde opnieuw de Wit ervoor dat de marge weer twee werd. Twintig minuten voor tijd completeerde de middenvelder, die onlangs zijn contract verlengde bij Ajax, zijn hattrick.