Jong Ajax doet goede zaken met oog op titelrace

Bron: www.ajaxlife.nl

Cassierra staat in de Jupiler League al op 13 doelpunten. © Pro Shots

Jong Ajax was bijna weer ouderwets Jong Ajax, maar de talenten zijn helemaal terug in de titelrace. Als de nummers een en twee verliezen, moet je zelf winnen en dat is precies wat de manschappen van Michael Reiziger deden. Jong Ajax was met 3-2 te sterk voor SC Cambuur.

Als je een score van 3-2 op het bord ziet staan, denk je vrijwel meteen van: spannende wedstrijd, de ploegen deden vast weinig voor elkaar onder. Nou, dan is het goed om je even iets verder in het wedstrijdverloop te verdiepen.

Jong Ajax had er amper 24 minuten voor nodig om uit te lopen naar 3-0. Mateo Cassierra opende met een fraaie boogbal de score, vervolgens vonden ook Noa Lang en Carel Eiting het net. Jong Ajax combineerde er lekker op los en kreeg zelfs kansen op meer. Die werden gemist.

De wedstrijd kreeg in het laatste halfuur plotseling een heel ander gezicht, met Cambuur als de bovenliggende partij. Nigel Robertha redde de eer, maar trof vervolgens de paal en hervond voor zijn ploeg zelfs de aansluiting. Robertha kreeg zelfs nog een goede kans op de gelijkmaker.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23324