Ten Hag debuteert met winst in Klassieker

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag de Klassieker op zijn naam geschreven. Erik ten Hag debuteerde als Ajax-trainer met een reguliere overwinning: 2-0. Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar waren verantwoordelijk voor de doelpunten. 

Ten Hag wist op voorhand wat hem te doen stond bij zijn debuut als Ajax-trainer. Alleen winst was noodzakelijk voor de Amsterdammers om niet direct averij op te lopen in de titelstrijd. De oefenmeester gooide aankoop Nicolás Tagliafico voor de leeuwen en de Argentijn liet zich in het eerste bedrijf direct gelden. Hij was verwikkeld in verschillende harde duels, al was de eerste helft van de Klassieker mak.

Kansen vielen er tot vlak voor het rustsignaal nauwelijks te noteren. Jean-Paul Boëtius lanceerde Steven Berghuis met een fraaie pass in de diepte, maar de kopbal van de rechtsbuiten werd stijlvol uit het doel gedoken door André Onana. Aan de overkant ontstond een scrimmage waarbij Sven van Beek de bal van de lijn haalde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/110017/ten-hag-debuteert-met-winst-in-klassieker