Van der Sar: ‘Vitesse-thuis was bepalend voor ontslag Keizer’

Bron: ajaxfanzone.nl

Edwin van der Sar heeft met het ontslag van Marcel Keizer een van zijn moeilijkste beslissingen in zijn leven genomen, zo laat hij weten tegenover Ajaxlife. Van der Sar erkent dat de aanstelling van Keizer niet de juiste was en dat met de nieuwe trainer Ten Hag progressie zal moeten worden geboekt.

‘We hebben de situatie natuurlijk over een langere periode bekeken maar tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse ging er wel een lamp branden. Daarna hebben we nog wel een goede reeks neergezet maar er was te weinig progressie en de lat moet hoger liggen bij een club als Ajax. De gemiste strafschop tegen FC Twente was uiteindelijk niet de oorzaak van het ontslag van Keizer, maar het was voor mij wel een hele moeilijke beslissing. Onze insteek is dat we kampioen willen, nee moeten worden. Een achterstand van vijf punten wegwerken is niet onmogelijk. De staf en met name de spelers moeten zichzelf ook bewust zijn dat ze dat in de tweede seizoenshelft gaan halen’.

Bron: Ajaxlife

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/01/14/van-der-sar-vitesse-thuis-was-bepalend-voor-ontslag-keizer/

Gegevens