Ten Hag begint met 5-1 zege op Lyngby

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zaterdagmiddag met de beoogde basiself zonder enige moeite gewonnen van Lyngby BK. De Deense tegenstander werd met 5-1 verslagen. Hakim Ziyech en Donny van de Beek scoorden beiden tweemaal, terwijl Klaas-Jan Huntelaar eveneens scoorde. Aanwinst Nicolás Tagliafico maakte verder zijn debuut en deed dat verdienstelijk.

Het was een ietwat vreemde gewaarwording in het stadion in Albufeira. De wedstrijd zou eigenlijk om 13.00 uur beginnen, maar vlak voor de aftrap werd de arbitrage opgeroepen door de Portugese bond. Het zorgde ervoor dat er een nieuwe scheidsrechter gevonden moest worden, hetgeen uiteindelijk ook lukte, waardoor de wedstrijd zo’n drie kwartier later begon.

Voor Ajax maakte het later beginnen van de wedstrijd verder weinig uit. In het begin kreeg Lyngby dan wel een kansje – een schot ging een paar meter over – maar daarna was Ajax direct de baas op het veld. Het overwicht werd al na acht minuten uitbetaald met een schitterende goal van Hakim Ziyech. De middenvelder schoot de bal van een behoorlijke afstand in de verre kruising en zodoende leidde Ajax al snel met 1-0.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109821/ten-hag-begint-met-5-1-zege-op-lyngby