‘Ajax neemt Duits jeugdinternational Nicolas Kühn(16) over van RB Leipzig’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax versterkt zich met Nicolas Kühn van RB Leipzig, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De 18-jarige aanvaller (geboren op 1 januari 2000)  kan op alle drie de posities in de voorhoede uit de voeten. Minuten voor het eerste elftal van Leipzig maakte de jeugdinternational van Duitsland nog niet. Zijn contract in Duitsland liep door tot de zomer van 2018. Vorig jaar werd hij nog in verband gebracht met Barcelona.

Kühn, een aanvaller van 1 meter 74, is actief bij Leipzig Onder-19. Hij speelde dit seizoen vijf wedstrijden in de Bundesliga voor A-Junioren, waarin hij niet scoorde. Het talent kwam tevens driemaal in actie in de UEFA Youth League en was in die wedstrijden goed voor een treffer en twee assists. Het is nog niet bekend of de Duits jeugdinternational meteen aansluit bij het eerste van Ajax. Die kans lijkt, gezien zijn leeftijd, klein. Waarschijnlijk start hij in Jong Ajax danwel Ajax O19.

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2018/01/12/ajax-neemt-duits-jeugdinternational-nicolas-kuhn16-over-van-rb-leipzig/

Gegevens

Onderwerpen: Aanvaller, Jeugd, Jong Ajax, UEFA
Tags: Nieuws