Even voorstellen: wie is Nicolás Tagliafico?

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax heeft eindelijk zijn gewenste linksback te pakken. De op handen zijnde transfer van de Argentijn Nicolás Tagliafico (25) deed al een poosje de ronde op sociale media, maar zijn vorige werkgever Independiente heeft de transfer inmiddels bevestigd. Tijd voor een kennismaking.

Tagliafico is linksback, 1 meter 71 lang en kan ook als centrale verdediger uit de voeten. Ajax is niet zijn eerste Europese avontuur. Hij begon zijn loopbaan in eigen land bij Banfield, waarna hij op huurbasis naar het Spaanse Real Murcia vertrok. Na de verhuurperiode keerde hij terug naar Argentinië en tekende in 2015 een contract bij Independiente.

De Argentijn weet alvast hoe het is om prijzen te winnen. Een aantal weken geleden won hij als aanvoerder de Copa Sudamericana met Independiente. Dat is een tamelijk prestigieuze trofee. De Champions League van Zuid-Amerika, zeg maar.

In juni vorig jaar debuteerde Tagliafico voor de Argentijnse nationale ploeg. Bondscoach Jorge Sampaoli gaf de verdediger zijn eerste interlandminuten in het oefenduel met rivaal Brazilië.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23196