Ten Hag bouwt trainerscarrière zorgvuldig op

Bron: www.ajaxlife.nl

Ten Hag keek nam al eens een kijkje in de keuken van een topclub. © Pro Shots

Met Ajax heeft Erik ten Hag (47) zijn eerste topclub te pakken als verantwoordelijk hoofdtrainer. De geboren tukker volgde de weg van de geleidelijkheid en mag nu laten zien dat hij klaar is voor de mooiste club van Nederland.

Ten Hag was als voetballer een type dat je op verschillende posities kon neerzetten. In zijn carrière ging hij onder andere het veld op als controlerende middenvelder, rechtermiddenvelder, libero en centrale verdediger. Hij verdedigde de kleuren van FC Twente, De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht, de club waar hij uiteindelijk hoofdtrainer zou worden.

Voor de nieuwe Ajaxtrainer was FC Utrecht zijn eerste club op het hoogte niveau. Toch begon zijn trainersloopbaan al in 2006 in Enschede. Daar ging hij als hoofd opleidingen aan de slag bij FC Twente. Nog datzelfde jaar werd hij assistent-coach bij het eerste elftal aan de zijde van Fred Rutten.

In 2009 vertrok hij in dezelfde rol naar PSV. Daar werd hij herenigd met diezelfde Rutten, die op dat moment hoofdtrainer was in Eindhoven.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23181