Ajax nipte winnaar in vermakelijke derby

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag in een vermakelijke topper AZ verslagen. Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne zorgden voor een nipte overwinning van de Amsterdammers in Alkmaar: 1-2. Door het winnen van de Noord-Hollandse derby blijft Ajax in het spoor van koploper PSV. 

Op voorhand wist Ajax dat het moest winnen tegen AZ. Koploper PSV had al simpel gewonnen van ADO Den Haag (3-0) en om niet verder achterop te raken in de titelstrijd waren drie punten noodzakelijk. Om die punten binnen te halen, besloot Marcel Keizer Huntelaar in de spits te zetten ten faveure van Kasper Dolberg. De oefenmeester wilde in drukke weken de Deen rust gunnen.

De wissel van de Ajax-coach had profijt, want op slag van rust was Huntelaar verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de Kaasstad. AZ verdedigde risicovol, David Neres pikte de bal op, stak heel fraai Huntelaar weg, waarna de spits ex-Ajacied Marco Bizot verschalkte van dichtbij: 1-1.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/109269/ajax-nipte-winnaar-in-vermakelijke-derby