Vormcrisis Bosz duurt ook na interlandperiode voort

Bosz. Boos. © Pro Shots

In de wetenschap dat de laatste vijf competitiewedstrijden niet gewonnen werden en met een loodzwaar programma voor de boeg, zijn het spannende weken voor het Borussia Dortmund van Peter Bosz. Het verlies tegen Stuttgart van vrijdagavond geeft Bayern München de kans om op negen punten voorsprong te komen.

Vrijdag keek Bosz al na vijf minuten tegen een achterstand. Door een onbegrijpelijke terugspeelbal van Marc Bartra, die eigen doelman Roman Bürki in de problemen bracht, kon Congolees Akolo de bal simpel in de goal werken. Net voor rust maakte Maximilian Philipp nog wel gelijk. Het mocht echter niet baten: vijf minuten na de onderbreking lag de 2-1 al in het netje. Dit bleek na anderhalf uur voetbal ook de eindstand.

“Als je ziet hoe we die tegendoelpunten incasseerden, dat is bijna krankzinnig,” liet de Nederlandse hoofdtrainer na afloop weten. "We kwamen hier om te winnen, maar dat is niet gelukt, dus we zijn ontzettend teleurgesteld.”