Jong Ajax koploper af na kansloze nederlaag tegen De Graafschap

Afdruipen in zuivere zin. © Pro Shots

Een week geleden werd er na het behalen van de periodetitel uitbundig feestgevierd door Jong Ajax. Vrijdagavond was alles anders. De beloftenploeg was van begin tot eind kansloos en ging met 0-5 onderuit op De Toekomst.

Wellicht nog niet volledig hersteld van de festiviteiten begonnen de Amsterdammers onscherp aan de wedstrijd. Fabian Serraren, oud-jeugdspeler van Ajax, testte Norbert Alblas al na twee minuten met een gevaarlijk schot. Alblas slaagde voor zijn eerste beproeving.

De Graafschap leek ervoor te kiezen om Ajax aan de bal te laten, maar wist er tegelijkertijd voor te zorgen dat het geen grote kansen om de oren kreeg. Overigens was dit laatste ook de verdienste van Ajax, waar onvoorstelbaar veel mis ging.

Waar Ajax geforceerd de aanval zocht, loerde De Graafschap op de counter. Al na vijfentwintig minuten bleek deze tactiek succesvol. Youssef el Jebli was het eindpunt van een snelle omschakeling, die werd begonnen door keeper Filip Bednarek.