Dramatisch JA leert harde les van De Graafschap

Jong Ajax heeft vrijdagavond een even zeldzame als pijnlijke nederlaag geleden in eigen huis. De Graafschop kwam op bezoek in Amsterdam en ondanks het grote vertrouwen dat de ploeg van Michael Reiziger heeft opgedaan in de afgelopen weken, werd de ploeg met 0-5 van de mat geveegd.

Vrijwel meteen na het eerste fluitsignaal was het De Graafschap wat gevaarlijk werd. De bal werd nog van de lijn gehaald, maar de toon van de eerste helft was daarmee direct gezet. In de minuten daarna had Jong Ajax enkele kleine momentjes en één schitterende aanval via Mitchel Bakker, Carel Eiting en Mateo Cassierra, maar overtuigen konden de beloften niet.  Enkele minuten daarna was het raak aan de andere kant. Het was Youssef el Jebli die de doelman verschalkte. Voor rust gebeurde er verder niet bijster veel meer op enkele kleine kansjes na. De ploeg van Michael Reiziger wist niet meer te scoren en zo ging het met een verdiende achterstand de rust in.