Van Rhijn: ‘Bosz zei dat ik kon gaan strijden voor mijn plek’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ricardo van Rhijn speelt inmiddels voor AZ nadat hij bij Club Brugge buiten de boot was gevallen. Achteraf gezien denkt Van Rhijn dat hij misschien te vroeg is vertrokken bij Ajax en neemt hij het zichzelf kwalijk dat hij de concurrentiestrijd met Kenny Tete uiteindelijk heeft verloren.

‘Bij Ajax had ik weinig concurrentie en had ik lang een stijgende lijn te pakken. Ik was basisspeler en speelde zelfs in het Nederlands Elftal. Op het moment dat Kenny Tete aan de deur klopte was ik gemakzuchtig en had niet verwacht dat hij mij uit de basis zou spelen, maar het gebeurde wel. Dat Frank de Boer daarna besloot om Joël Veltman op de plek van Kenny neer te zetten was voor mij wel moeilijk en had verwacht dat er op dat moment een nieuwe kans voor mij zou komen. Die kwam er niet en ondanks dat de nieuwe trainer Peter Bosz mij vertelde dat ik kon gaan strijden voor mijn  plek besloot ik om te vertrekken bij Ajax en achteraf gezien is dat misschien wel iets te vroeg geweest. Bij AZ richt ik mij nu naast de positie van rechtsback ook op een plek als centrale verdediger. Ik heb mijn eigen kenmerken en kwaliteiten, die wil ik steeds verder ontwikkelen’.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/11/01/van-rhijn-bosz-zei-dat-ik-kon-gaan-strijden-voor-mijn-plek/