Jong Ajax is periodekampioen na winst in Eindhoven

Het bleef nog lang onrustig in Eindhoven. © Pro Shots

Na een vermakelijke negentig minuten in Eindhoven heeft Jong Ajax de eerste periodetitel gepakt. Tegen de plaatselijke FC werd drie keer gescoord, maar zorgden twee tegentreffers voor een spannende wedstrijd.

De ploeg van Michael Reiziger begon de wedstrijd in Brabant wetende dat Fortuna Sittard de beste papieren had om periodekampioen te worden. Omdat die ploeg echter ten onder ging tegen De Graafschap (2-0) en Jong Ajax concurrent NEC voorbleef op doelsaldo, konden de Amsterdammers feest vieren.

Ajax leek de wedstrijd snel te willen beslissen. Dat resulteerde in de vierde minuut al in een strafschop. Mateo Cassierra versierde het buitenkansje zelf, maar tartte de ongeschreven regel door deze zelf te nemen. De penalty verdween naast de goal.