Ajax in moeizaam duel langs Willem II: 1-3 (Incl foto’s)

Ajax heeft zaterdagavond met 1-3 gewonnen van Willem II maar dat ging niet al te gemakkelijk. In het begin van de tweede helft kwam Willem II op voorsprong door een dubieus gegeven penalty. Echter wisten Lasse Schone, Siem de Jong en David Neres het tij te keren en gaan de drie belangrijke punten mee naar Amsterdam.

Ajax begon slordig aan de wedstrijd en speelde de thuisploeg op die manier in de kaart want Willem II schoot uit de startblokken en daar wisten de Ajacieden zich geen raad mee. Na een kleine twintig minuten leek Ajax het spel naar zich toe te trekken maar was het veel te slordig in de afronding. Klaas Jan Huntelaar had vlak voor rust moeten scoren maar zijn kopbal uit een voorzet van Ziyech belande op de paal.