Keizer: “Dit is voor ons een goede stap”

Ajax heeft de Klassieker in Rotterdam met 1-4 weten te winnen. Ajax was de betere maar was enorm slordig. Feyenoord kreeg in de tweede helft nog een aantal opgelegde kansen. Jorgensen kreeg nog een penalty maar Onana kon deze simpel redden. Door de winst op concurrent Feyenoord haakt Ajax aan in de titelrace, en Feyenoord haakt voorlopig af. Ook Marcel Keizer zag dat Ajax een goede stap heeft gezet richting PSV zo liet hij weten tegenover Fox Sports.

Hans Kraaij Junior opent het interview met de vraag wat de hoofdtrainer van de wedstrijd vond: “Terechte overwinning, ik denk dat de 4 goals prima waren als je zag hoeveel kansen we kregen, de intensiteit lag hoog. De jongens hadden in de rust een goed gevoel. We hadden Feyenoord onder druk in de eerste helft.” Ajax was veruit de betere de eerste helft en dat kwam mede door het drukzetten aldus Keizer: “Wij wilde hoog druk zetten om te ontlopen dat hun dat deden, we waren fel dus dat hebben we goed gedaan.” Dit resulteerde uiteindelijk in één grote kans in de eerste helft. Younes kreeg de kans maar schoot recht op keeper Jones.