Ajax in Klassieker-gevecht ruim voorbij F'noord

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft in een waar voetbalgevecht in De Klassieker ruim gewonnen van Feyenoord. Klaas-Jan Huntelaar bracht de Amsterdammers op voorsprong, Kasper Dolberg (2) en Siem de Jong bepaalden in de slotfase de eindstand op 1-4. 

De Klassieker. Rotterdam. Zondagmiddag 14.30 uur. Topaffiche in de Eredivisie met een cruciale smaak. PSV won eerder op de dag met 3-0 van Heracles Almelo, waardoor winst noodzakelijk was voor beide ploegen. Feyenoord en Ajax begonnen immers aan het duel met beide acht punten achterstand op de koploper.

In Rotterdam-Zuid en een – in het begin – kolkende Kuip werd er vol verwachting afgetrapt. Feyenoord wilde weer eens een Klassieker in de Eredivisie winnen, aan Ajax om die wil geen werkelijkheid te laten worden. De Amsterdammers begonnen goed aan het duel met een klein kansje via Amin Younes binnen een minuut, maar het was geen opmaat voor voetballend een aantrekkelijke eerste helft.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/108018/ajax-in-klassieker-gevecht-ruim-voorbij-fnoord