Ajax boekt in enerverende Klassieker ruime overwinning

Ajax heeft vandaag een ruime overwinning geboekt op Feyenoord: 1-4. Alle vijf de doelpunten vielen in de tweede helft. De doelpuntenmakers waren Huntelaar, Dolberg (2x) en Siem de Jong. David Neres gaf bij de eerste drie doelpunten een assist. Door de overwinning staat de ploeg van Marcel Keizer nu drie punten voor op Feyenoord en nog steeds vijf punten achter op PSV.

Ajax begon scherp aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Amin Younes zijn eerste kans, maar Jones kon het slappe schot van de Duitser makkelijk oppakken. De Amsterdammers bleven Feyenoord vastzetten en dit resulteerde in veel balverlies bij de thuisploeg. Ajax vergat echter de kansen die ze kregen af te maken. Huntelaar zag zijn schot worden geblokt en de voorzetten van Van de Beek en Neres kwamen niet aan.