Een Bara met Stanley

Bron: www.afca.nl

Idolen…. we hebben ze allemaal vroeger als kleine jongetjes gehad. Poster boven je bed, alles lezen wat er over hem geschreven wordt.

Ik kom uit Wormerveer, een dorp met ‘n Molukse wijk, en dus had ik veel Molukse klasgenoten. Zij hadden allemaal een poster van “oom” Simon Tahamata boven hun bed, en tot de dag van vandaag doe ik net alsof ik geloof dat Simon echt hun oom is. De Belanda’s hadden een poster van Marco van Basten of Rob de Wit boven hun bed, maar ik als enige niet. Nee, bij mij prijkte er op een poster boven m’n bed een Surinamer, en wel de stijlvolste keeper aller tijden: Stanley Menzo!

Ik was een jaar of 7,8, ergens halverwege de jaren 80, toen ik op een zondag met m’n ouders meeging naar Ome Eddy. Ome Eddy was een vrolijke Surinamer die we hadden leren kennen toen we in Juli met een bus de bergetappes van de Tour de France bezochten. Ome Eddy was daar met z’n stokoude , kleine moeder heen, en met hen konden we onwijs lachen. Na die trip had Ome Eddy m’n ouders uitgenodigd om op visite te komen, en die dag in September was het zover.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/een-bara-met-stanley/