Ajax Vrouwen herpakken zich tegen PEC Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben zich zondag goed herpakt na de teleurstellende uitschakeling in de Champions League. Het Eredivisie-duel met PEC Zwolle werd met 5-2 gewonnen.

Hoofdrol voor verdedigers

Verdedigster Liza van der Most liet al meteen haar aanvallende kwaliteiten zien. Nadat een eerdere voorzet van haar niet bekroond werd met een goal, maakte ze even later zelf de 1-0. Met 20 minuten op de klok verdubbelde Ajax de score. Een corner leidde uiteindelijk tot de 2-0 van Kelly Zeeman. Een paar minuten later kwam PEC Zwolle echter knap terug in de wedstrijd. Vanuit de middencirkel schoot centrale verdediger Yvette van Daelen de bal achter Ajax-doelvrouw Lize Kop.

Opnieuw op voorsprong

De Ajax Vrouwen leken van slag, waardoor PEC Zwolle vlak na rust op gelijke hoogte kon komen. Ajax wist echter opnieuw de voorsprong te pakken en deze dit keer wel te behouden. Desiree van Lunteren herstelde de voorsprong, waarna Zeeman en opnieuw Van Lunteren de zege in de slotfase veilig stelden.