Wöber thuis in Amsterdam: 'Het is een goede plek'

Bron: www.ajaxlife.nl

Wöber beleefde tegen Heerenveen een uitstekend basisdebuut. © Pro Shots

Maximilian Wöber is op zijn plek bij Ajax. In gesprek met de NOS spreekt hij zijn waardering over de stad Amsterdam en over de spelersgroep uit. Hij moet wel bekennen dat hij in het eerste begin nog wel moest wennen. “Ik was de eerste dagen echt bekaf door alles wat op mij afkwam.”

“Het geeft een positieve stemming wanneer je door de stad loopt, het kalmeert je. Het is een goede plek om te leven”, complimenteert de Oostenrijker AT5 met de stad Amsterdam. Ook zijn collega’s bevallen prima. “We hebben goede gesprekken en lachen een hoop. Het is erg leuk, maar de trainingen zijn wel anders. Een stuk zwaarder.”

Tegenover de NOS bevestigt Wöber een bijzonder gerucht, de kersverse international zou namelijk bij aankomst in Amsterdam om rugnummer 14 hebben gevraagd. “Bij Rapid en Oostenrijk droeg ik altijd nummer 14, bij Rapid zelfs al vanaf mijn elfde. Het is mijn lievelingsnummer en ik heb geprobeerd het hier te krijgen, maar dat is niet gelukt. Als een legende als Johan Cruijff dat nummer heeft gedragen is het vanzelfsprekend dat niemand het meer krijgt.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22666

Gegevens

Onderwerpen: AT5, Training, Geruchten, Selectie
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff